Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Däck till alla bilmärken!

Att välja rätt däck till sin bil är inte det lättaste.
På Lidbil är vi experter på däck till alla bilmärken och ger dig bra råd om vad som passar just till din bil och ditt körsätt. Vår däckverkstad hjälper dig även att montera däcken samt skifta dom på bilen. För att göra ditt skifte ännu smidigare kan du dessutom lämna in dina hjul på vårt däckhotell. Vi förvarar dom, kontrollerar mönsterdjup samt tvättar dom. 

Boka tid för skifte >>          


Se exempel på våra priser >>

 

När ska man byta?

Mellan den 1 december och 31 mars är det lag på att använda vinterdäck om det är vinterväglag ute. Med vinterväglag menas snö, is, snömodd eller frost av någon del av vägbanan. Tänk på att även väggrenen räknas till vägbanan. Dubbdäck får användas mellan den 1 oktober och 15 april. 

Mönsterdjup

Nya vinterdäck har ett mönsterdjup på 9-10 mm och sommardäck 7-8 mm. Lagen kräver minst 1,6 mm på sommardäck och 3 mm på vinterdäck. Måttet ska tas på det sämsta stället. Det kan också vara bra att veta att risken för vattenplaning ökar dramatiskt när mönstret på sommardäcken understiger 3 mm. Detsamma gäller bromsförmågan på våt vägbana. När mönsterdjupet på vinterdäck understiger 5 mm så försämras däckets egenskaper avsevärt.

Däcktryck

Kontrollera ofta och med jämna mellanrum om dina däck har rätt tryck. I bilens instruktionsbok/tanklucka finns information om rekommenderat däcktryck. Kontrollera däcktrycket när däcken är kalla. Vid 10 graders temperaturskillnad i omgivningen påverkas däcktrycket med 0,1 bar. Att köra med för lågt däcktryck ökar både olycksrisken, slitaget och din bränsleförbrukning.

 

För mer information, kontakta oss: Lidköping 0510-866 23 samt Vara 0512-335 45

Webbproduktion: Entos